Viisas elämä

Daniel J. Siegel

Daniel J. Siegel, M.D. on mindfulnessin johtava asiantuntija, UCLA School of Medicinen kliinisen psykiatrian professori ja UCLA Mindful Awareness Research Centerin ja Mindsight Instituten johtaja. Hän on valmistunut Harvardin lääketieteellisestä tiedekunnasta ja tehnyt uraauurtavaa psykoterapian uudistamistyötä aivotutkimuksen avulla.

Siegel on julkaissut runsaasti alan ammattikirjallisuutta, sekä useita tavalliselle lukijalle suunnattuja menestysteoksia. Suomessa julkaistu Mielitaju (Basam Books, 2012, Mindsight, uudistettu painos 2014) tutkii kykyämme kehittää tunnereaktioita sääteleviä aivojemme osa-alueita. Kirjaan kootut potilaskertomukset ja esimerkit tietoisen läsnäolon harjoituksista antavat kattavan ja helppotajuisen katsauksen mielen kykyyn korjata itseään, olipa kyseessä sitten mielen häiriöiden hoitaminen tai ihmisten välisen yhteyden löytäminen.

Daniel J. Siegel on kysytty puhuja ja hänet ovat kutsuneet luennoimaan mm. Thaimaan kuningas, paavi Johannes Paavali II, Dalai lama, Google University sekä TEDx.

Kirjat

Brainstorm

Mindsight