Viisas elämä

Kirjat Viisas Elämä -sarja Onnellisuuden yhtälö
Anna arvosana kirjalle

Mo Gawdat

  Onnellisuuden yhtälö  

ohjelmoi itsesi tyytyväiseksi

Kirjailija: Mo Gawdat
Alkuteos: Solve for Happy: Engineering Your Path to Joy
Suomentaja: Timo Utterström
ISBN: 9789522606419
Sidosasu: nid, 400 s.
Hinta: 35.00 €
Ilm: 06/2017
Kirjastoluokka: 17.3
Sarja: Viisas Elämä
Uutuus

Mo Gawdat, Googlen kehitysjohtaja, valjastaa ajattelunsa ja ongelmanratkaisukykynsä selvittääkseen onnellisuuden salaisuuden. Hän esittelee aivotoimintaan pohjautuvan kaavan, punnitsee ilon ja surun tasapainoa ja selvittää onnellisuuden yhtälön.

Vuonna 2001 Gawdat huomasi, että vaikka hän oli menestynyt omalla allaan niin hyvin kuin vain ihminen voi, hän oli silti äärimmäisen onneton. Gawdat päätti tarttua ongelmaan insinöörin tarmolla ja selvitti kaikki tieteellisesti todistetut seikat, jotka vaikuttavat onnellisuuteen. Lukemattomien tuntien työ kantoi hedelmää, ja Gawdat löysi ratkaisun pysyvään onnellisuuteen.

Kolmetoista vuotta myöhemmin Gawdatin ratkaisua jouduttiin testaamaan toden teolla, kun hänen poikansa kuoli äkillisesti. Gawdatin kehittämä kaava pelasti suremaan jääneen perheen täydelliseltä tuholta. Hän päätti jakaa ratkaisunsa koko maailman kanssa ja auttaa mahdollisimman monia ihmisiä elämään onnellisempaa elämää.

Onnellisuuden yhtälö kyseenalaistaa olemassaolomme perustavimpia tekijöitä, paljastaa kärsimystemme syitä ja ohjaa kädestä pitäen, miten jokainen voi elää onnellisena ja päästä yli vastoinkäymisistä. Gawdat auttaa katsomaan elämää kirkkaamman linssin läpi. Kirjan viesti on selkeä: meidät ihmiset on suunniteltu olemaan onnellisia. Vaikka kohtaisimme mitä vaikeuksia, olisimme kuinka kuormittuneita tai kokeneet mitä tahansa, voimme silti olla tyytyväisiä elämäämme ja suhtautua tulevaisuuteen optimistisesti.

Mo Gawdat on yrittäjä ja Google-johtaja. Hänen omat kokemuksensa ovat opettaneet hänelle enemmän elämästä ja elämän tarkoituksesta kuin yksikään johtokunnan kokous tai bisnestapaaminen.Kommentoi kirjaa:  Tutustu myös  

Birath, Birgitta

Aivojumppa

Haidt, Jonathan

Onnellisuushypoteesi