Viisas elämä

Kirjat Viisas Elämä -sarja Kokonaisuuden näkemisen taitoKirja arvioitu 10 kertaa, keskiarvosana 5.0


Anna arvosana kirjalle

JP Jakonen & Matti Kamppinen

  Kokonaisuuden näkemisen taito  

Kirjailija: JP Jakonen & Matti Kamppinen
ISBN: 9789522606204
Sidosasu: nid, 200 s.
Hinta: 32.00 €
Ilm: 08/2017
Kirjastoluokka: 17.3
Sarja: Viisas Elämä
Tulossa

“Selkeä ja hyvin ainutlaatuinen löytöretki kokonaisvaltaisen ajattelun ihmeelliseen maailmaan. Tämä kirja ilmestyy juuri oikeaan aikaan.” – Markku Wilenius, tulevaisuudentutkimuksen professori,
UNESCO Chair, Turun yliopisto

Näetkö metsän puilta? Osaatko laittaa asioita oikeisiin kehyksiin? Tuntuuko toisen näkökulman löytäminen mahdottoman hankalalta? Miten lähestyä ylitsepääsemättömältä vaikuttavaa ongelmaa?
Kokonaisuuden näkemisen taito pyrkii avaamaan tien kokonaisuuksien ymmärtämiseen ja hallintaan, oli sitten kyse johtamisesta, asiantuntijatyöstä tai paremmasta arjesta.

Kirjassa perehdytään erityisesti amerikkalaisen Ken Wilberin kehittämään integraalisen ajattelun teoriaan, joka ottaa huomioon mahdollisimman monta muuttuvaa tekijää ja esittää monimutkaisen todellisuuden muutamalla keskeisellä ajattelun työvälineellä.

Kirja tarjoaa tiedon jäsentämisen työkaluja, joilla voit saada paremman otteen maailmasta, tiedosta ja itsestäsi. Samalla se haastaa poistumaan tutuilta ajatuspoluilta ja etsimään laajempia näkökulmia vallitseviin haasteisiin.

JP Jakonen on yrittäjä, kirjailija ja kolmen lapsen isä. Hän on aikaisemmin kirjoittanut teokset Kukoistavan johtamisen käsikirja (yhdessä Keijo Halisen kanssa, Basam Books 2011), Kotona kosmoksessa (Basam Books 2013), Stressivapaa johtaja (Basam Books 2015) ja Stressivapaa yrittäjä (Viisas Elämä 2016).

Matti Kamppinen on Turun yliopiston dosentti ja uskontotieteen yliopistonlehtori. Hän on tutkinut noituutta ja shamanismia Perun sademetsäalueella, kognitiotieteen ja tulevaisuudentutkimuksen filosofiaa, aikakäsitysten kulttuurisidonnaisuutta, ekosysteemipalveluita ja yritysvastuuta, teknologian ja riskien mentaalisia malleja sekä systeemiajattelun suhdetta viisauteen ja henkisyyteen.Kommentoi kirjaa:  Tutustu myös  

Jakonen, JP

Stressivapaa johtaja

Jakonen, JP

Stressivapaa yrittäjä

Jakonen, JP

Kotona kosmoksessa