Viisas elämä

Kirjat Kaunokirjallisuus Kaksi tragediaa: Faidra ja Oidipus
Anna arvosana kirjalle

Lucius Annaeus Seneca

  Kaksi tragediaa: Faidra ja Oidipus  

Kirjailija: Lucius Annaeus Seneca
Alkuteos: Phaedra & Oedipus
Suomentaja: Antti T. Oikarinen & Maija-Leena Kallela
ISBN: 9789522605351
Sidosasu: sid, 180 s.
Hinta: 26.00 €
Ilm: 08/2016
Kirjastoluokka: 83.2
Uutuus

Seuraan sinua vaikka halki tulen, halki raivoavan meren, pitkin kallioita ja jokia, joita vuolaana virtaava vesi kiidättää. Millä teillä asteletkin, niitä myös minä hullu joudun kulkemaan. Sinä ylpeä mies, heittäydyn uudelleen jalkojesi juureen.

– Faidra

Pelkään jotakin, josta ei voi edes puhua: että surmaan omin käsin isäni; siitä muistuttaa minua Delfoin laakeriseppele ja julistaa osakseni vielä toisen, pahemman rikoksen.

– Oidipus

Filosofi, kirjailija ja valtiomies Lucius Annaeus Seneca (n. 4 eKr. – 65 jKr.) näki läheltä ja joutui itse kokemaan Caligulan, Claudiuksen ja Neron keisarihoveja ahdistavan pelon. Tämä elämänkokemus on läsnä hänen antiikin Kreikan myyttejä tulkitsevissa, psykologisen tarkkanäköisissä tragedioissaan. Ne ovat kiehtoneet mieliä jo lähes kaksituhatta vuotta, ja niistä ovat ammentaneet innoitusta monet kirjailijat, muiden muassa Shakespeare, Corneille ja Racine.

Faidra on kertomus amatsonin tyttären, yksinäisen maahanmuuttajakuningattaren tuhoisasta ja kielletystä rakkaudesta. Oidipus on kohtalodraama syyllisyyden ja pelon ahdistamasta kuninkaasta, jonka hallitsemassa kaupungissa raivoaa rutto. Nämä Senecan tragediat ilmestyvät nyt ensi kertaa suomeksi.Kommentoi kirjaa:  Tutustu myös  

Seneca, Lucius Annaeus

Kaksi tragediaa: Medeia ja Thyestes

Seneca, Lucius Annaeus

Kirjeet Luciliukselle