Viisas elämä

Kirjat Tietokirjallisuus Paras tapa auttaaKirja arvioitu 1 kertaa, keskiarvosana 5.0


Anna arvosana kirjalle

Peter Singer

  Paras tapa auttaa  

Kirjailija: Peter Singer
Alkuteos: The Most Good You Can Do
Suomentaja: Anna Tuomikoski
ISBN: 9789522604804
Sidosasu: sid, n. 200 s.
Hinta: 31.00 €
Ilm: 06/2016
Kirjastoluokka: 17.1
Uutuus

Mikä on paras tapa auttaa ihmisiä? Voiko auttaminen olla tehokasta?

Filosofi Peter Singer valottaa uudessa teoksessaan, millä tavoin auttamalla voimme parhaiten tehdä hyvää toisille. Hän osoittaa, miten hyvää vastaanottava taho voi arvioida auttamisen vaikuttavuutta.

Auttaminen ei perustu tunteiluun eikä koske vain lähipiirin auttamista, vaan on osa eettistä ja harkintaan perustuvaa elämäntapaa. Tehokas altruismi lisää oman elämämme merkityksellisyyttä. Teos antaa valmiuksia epäitsekkääseen elämänasenteeseen, joka johtaa myös epäitsekkäisiin tekoihin.

Peter Singer on australialainen filosofi, jonka eritysala on käytännöllinen filosofia ja eettinen näkökulma utilitarismiin. Hän on kiinnostunut oikeiden valintojen ajatuksesta – miten modernissa, monien erilaisten sidosten määrittämässä maailmassa pitää toimia, jos haluaa mahdollisimman tehokkaasti tehdä siitä paremman. Vuonna 1996 Singer pyrki Australian vihreiden ehdokkaana Australian senaattiin. Vuonna 1999 hänet nimitettiin bioetiikan professoriksi Princetonin yliopiston Center for Human Values -tutkimuskeskukseen Yhdysvaltoihin.Kommentoi kirjaa:  Tutustu myös  

Giono, Jean

Mies joka istutti puita

Kôdô, Sawaki

Yhtä tyhjän kanssa

Nagel, Thomas

Mieli ja kosmos

Holt, Jim

Miksi maailma on olemassa?