Viisas elämä

Kirjat Viisas Elämä -sarja Mindfulness ja terveysKirja arvioitu 2 kertaa, keskiarvosana 5.0


Anna arvosana kirjalle

Vidyamala Burch & Danny Penman

  Mindfulness ja terveys  

Käytännön opas kivun ja stressin lievittämiseen sekä hyvinvoinnin palauttamiseen.

Kirjailija: Vidyamala Burch & Danny Penman
Alkuteos: Mindfulness for Health
ISBN: 9789522604163
Sidosasu: nid, n. 250 s.
Hinta: 26.00 €
Ilm: 11/2016
Kirjastoluokka: 17.3
Sarja: Viisas Elämä
Uutuus

 

Mindfulness ja terveys -kirjassa esitellään yksinkertaisia ja helppoja päivittäisiä harjoituksia, jotka auttavat lievittämään kroonista kipua sekä sairauden aiheuttamaa kärsimystä ja stressiä. Tutkimuksissa on todettu, että mindfulness eli tietoinen läsnäolo voi vaikuttaa yhtä tehokkaasti kuin kipulääkkeet, lisäksi se voimistaa kehon luonnollisia parantumismekanismeja. Mindfulness vähentää myös kroonisten sairauksien aiheuttamaa ahdistusta, masennusta, ärtyneisyyttä, uupumusta ja unettomuutta.

Mindfulness ja terveys perustuu meditaatio-ohjelmaan, jonka Vidyamala Burch kehitti etsiessään helpotusta vakavaan selkävammaansa. Ohjelma on auttanut kymmeniätuhansia kivusta, sairauksista ja stressistä kärsiviä ihmisiä ympäri maailman.

Kahdeksan viikon meditaatio-ohjelma vie päivittäin vain 10–20 minuuttia. Sen on todettu auttavan erityisesti voimakkaaseen kipuun, jota liittyy selkävaivoihin, niveltulehdukseen ja migreeniin, mutta yhtä lailla se voi helpottaa myös syöpähoitojen ja sydänsairauksien aiheuttamia kipuihin, kroonista väsymystä ja jopa tinnitusta.

Penmanin ja Burchin esittelemä menetelmä auttaa oireista kärsiviä oppimaan tulemaan toimeen sairautensa kanssa ja nauttimaan jälleen elämästä. Inspiroivat tapauskertomukset osoittavat konkreettisesti, miten monin tavoin ihmiset ovat hyötyneet kirjan tekniikoista.

Vidyamala Burch on kansainvälisesti tunnustetun brittiläisen Breathworks-mindfulnessjärjestön perustajia. Tohtori Danny Penman on erikoistunut biokemiaan, ja hän on työskennellyt muun muassa Daily Mailille ja BBC:lle.

Alkuperäisteos Mindfulness for Health on valittu vuoden 2014 parhaaksi kirjaksi British Medical Association -kirjakilpailussa.

 

 Kommentoi kirjaa:  Tutustu myös  

Williams, Mark & Penman, Danny

Tietoinen läsnäolo (kirja + cd)

Burch, Vidyamala

Mielekkäästi irti kivusta ja sairaudesta

Kabat-Zinn, Jon

Kehon ja mielen viisaus

Kabat-Zinn, Jon

Täyttä elämää