Viisas elämä


Anna arvosana kirjalle

Marcus Aurelius

  Itselleni  

Keisarin mietteitä elämästä

Kirjailija: Marcus Aurelius
Suomentaja: Marke Ahonen
ISBN: 9789522600219
Sidosasu: nid, 314 s.
Hinta: 29.00 €
Ilm: 00/0000
Kirjastoluokka: 11.1
Sarja: Ikuiset klassikot
Loppuunmyyty

Marcus Aureliuksen Itselleni on Rooman keisarin mietekirja, jossa kiteytyy antiikin filosofian luonne aitona elämäntapana. Rooman valtakuntaa toisella vuosisadalla hallinnut Marcus Aurelius pyrki toteuttamaan stoalaisen filosofian opetuksia sekä yksityiselämässään että politiikassa.
Marcus Aureliuksen ajattelun ytimenä on ymmärrys ihmisen paikasta maailmassa, jossa yksilön hyveitä ovat oikeudenmukaisuus lajitovereitaan kohtaan, totuuden etsintä sekä mielentyyneys siinä tehtävässä, mikä hänelle on elämässä määrätty. Näihin hyveisiin keisari kannustaa väsymättä itseään – ja samalla lukijaansa.

Keisari tiesi kuinka elää hyvää elämää koettelevissa olosuhteissa, kuinka saavuttaa onnellisuus ja rauha kärsimyksen ja sekasorron keskellä ja kuinka tehdä eettisesti oikeita valintoja ilman omaneduntavoittelua. Itselleni on oikeamielisen hallitsijan kirjoittama kirja luonteenlujuudesta, johtajuudesta ja velvollisuudesta.
Tämä stoalaisen filosofian klassikko on innoittanut lukijoitaan vuosisadasta toiseen, ja se puhuttelee yhä jokaista, joka joutuu käyttämään valtaa, kohtaamaan vastoinkäymisiä tai uskoo parempaan huomiseen.Kommentoi kirjaa:  Kirjailijan muut teokset  

  Tutustu myös  

Benedictus,

Pyhän Benedictuksen luostarisääntö

Petrarca, Francesco

Salaisuuteni ja Nousu Ventoux:n vuorelle

,

Bhagavadgita

Eckhart, Mestari

Sielun syvyys