Viisas elämä

Kirjat Viisas Elämä -sarja Sovittelun taitoAnna arvosana kirjalle

Liv Larsson

  Sovittelun taito  

Kirjailija: Liv Larsson
Suomentaja: Marja Leena Toukonen
ISBN: 9789522600165
Sidosasu: nid, 307 s.
Hinta: 30.00 €
Ilm: 04/2012
Kirjastoluokka: 14.8, 14.14
Sarja: Viisas Elämä
Loppuunmyyty

Sovittelun taito perustuu Nonviolent Communication -prosessiin (väkivallaton vuorovaikutus, NVC). Menetelmän kehitti 1960-luvulla psykologian tohtori Marshall B. Rosenberg. Menetelmän avulla pyritään luomaan yhteys konfliktin osapuolten välille ja ylläpitämään sitä haastavissakin tilanteissa, kunnes ongelmaan löytyy kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu.

Tässä teoksessa esitellään NVC-prosessiin perustuva käytännönläheinen taitovalmennus, jossa sovittelijan taitoja, kuten tunteiden ja tarpeiden tiedostamista, sanotun toiselle heijastamista, keskeyttämistä ja muita sovittelussa tarvittavia taitoja harjoitellaan eri tilanteissa. Kirjan opetuksia voi soveltaa sekä yksilöiden että ryhmien välisten konfliktien sovitteluun. Teos soveltuu niin ammattikäyttöön kuin yksityisille ihmisillekin. Kirjaan on kirjoittanut esipuheen suomalainen NVC-kouluttaja Hanna Savanna.

Ruotsalainen Liv Larsson on sertifioitu Nonviolent Communication -menetelmän kouluttaja ja konsultti. Hän on toiminut sovittelijana ryhmien ja yksilöiden välillä mitä erilaisimmissa tilanteissa ja kirjoittanut aiheesta useita teoksia.

 Kommentoi kirjaa:  Muita sarjan kirjoja  

Paperilyhty virrassa

Armoon lankeaminen

Havahtumisen kirja

Tapping Solution

Enkelikellolapset

Sydämen ohjaama tie

Wilhelmin saunakirja

Arkipsykologiasta aivotutkimukseen

Terveyden alkemia

Tarot ja rakkaus

Ajan päättyminen

Seinä, aukene!