Viisas elämä

Kirjat Viisas Elämä -sarja Mielekkäästi irti masennuksesta (kirja + cd)


Kirja arvioitu 7 kertaa, keskiarvosana 5.0


Anna arvosana kirjalle

Mark Williams & John Teasdale & Zindel Segal & Jon Kabat-Zinn

  Mielekkäästi irti masennuksesta (kirja + cd)  

Tietoisen läsnäolon menetelmä

Kirjailija: Mark Williams & John Teasdale & Zindel Segal & Jon Kabat-Zinn
Alkuteos: The Mindful Way Through Depression
Suomentaja: Raija Rintamäki
ISBN: 978-952-5534-98-6
Sidosasu: nid, 322 s.
Hinta: 35.00 €
Ilm: 00/2009
Kirjastoluokka: 17.3, 59.563
Sarja: Viisas Elämä
Uusi painos tulossa

Taistelu masennusta vastaan on kuin tarpoisi hetteikössä: yritykset irtautua alakulosta ottamalla itseään niskasta kiinni saa vain vajoamaan entistä syvemmälle. Mielekkäästi irti masennuksesta selittää havainnollisesti, miksi näin käy, ja opastaa askel askeleelta, miten kroonisen alakulon kierteen voi lopullisesti katkaista. Yhdistämällä itämainen meditaatioperinne kognitiivisen psykoterapian oivalluksiin kirjoittajat ovat kehittäneet hoito-ohjelman, joka auttaa eroon kielteisistä ajatustottumuksista, itsesyytöksistä ja turhasta vatvomisesta. Kirjan liitteenä olevan CD:n lempeät ja kannustavat harjoitukset ohjaavat elämänilon ja tasapainon löytämiseen.

Mielekkäästi irti masennuksesta on käytännönläheinen itsehoito-opas ja uraauurtava teos, jossa ensimmäistä kertaa yhdistetään kognitiivinen psykoterapia ja tietoisen läsnäolon menetelmä tehokkaaksi masennuksen hoitomuodoksi. Kirjan kirjoittajat ovat psykologian ja psykiatrian asiantuntijoita.

Mark Williams on kliinisen psykologian professori Oxfordin yliopistossa.

John Teasdale on toiminut tutkijana psykiatrian laitoksella Oxfrodin yliopistossa sekä kognitio- ja aivotutkimuksen yksikössä Cambridgessa.

Zindel Segal on Toronton yliopiston psykoterapian laitoksen johtaja.

Jon Kabat-Zinn on Massachusettsin yliopistollisen sairaalan stressinhallintaklinikan perustaja ja johtaja sekä Massachusettsin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan emeritusprofessori. Hänen kehittämäänsä tietoiseen läsnäoloon perustuvaa stressinhallintamenetelmää on sovellettu menestyksekkäästi masennuksen ja uupumuksen hoidossa. Kabat-Zinnilta on aikaisemmin suomennettu teokset Olet jo perillä (Basam Books 2004), Täyttä elämää (Basam Books 2007) ja Kehon ja mielen viisaus (Basam Books 2008).

 Kommentoi kirjaa:  Tutustu myös  

Stahl, Bob

Stressinhallinnan käsikirja

Farm, Maria

Apua kognitiivisesta käyttäytymisterapiasta

Germer, Christopher

Myötätunnon tie

Kabat-Zinn, Jon

Olet jo perillä