Viisas elämä

Kirjat Viisas Elämä -sarja Parantavat energiatKirja arvioitu 20 kertaa, keskiarvosana 2.9


Anna arvosana kirjalle

Pauliina Aarva

  Parantavat energiat  

myyttistä ja tutkittua tietoa täydentävistä hoidoista

Kirjailija: Pauliina Aarva
ISBN: 9789522604491
Sidosasu: nid, 440 s.
Hinta: 29.00 €
Ilm: 09/2015
Kirjastoluokka: 17.3
Sarja: Viisas Elämä
Varastossa

Voiko energia parantaa? Ovatko vaihtoehtohoidot huuhaata vai aitoa auttamista?

Parantavat energiat on tietokirja, jossa kerrotaan mitä vaihtoehtoiset eli täydentävät hoidot ovat. Teos murtaa ennakkoluuloja ja valottaa, millaista näyttöä energia- ja muiden täydentävien hoitojen terveysvaikutuksista on saatu tieteen keinoin. Avoin keskustelu täydentävien hoitojen paikasta terveydenhuollossa on tarpeen. Ristiriidasta virallisen ja epävirallisen hoitamisen välillä ei hyödy kukaan, mutta haittaa siitä kyllä on - potilaalle.

Joka kolmas suomalainen käyttää "vaihtoehtohoitoja", vaikka terveydenhuolto hyljeksii niitä. Niinpä potilas vaikenee asiasta lääkärin vastaanotolla. Miksi? Kirjoittaja etsii vastauksia ja pohtii epävirallisen hoitamisen maailmankuvaa ja suosion syitä. Hän avaa myös myyttien, enkeleiden, plasebon, kosketuksen ja rakkauden parantavia vaikutuksia.

Teos antaa äänen myös kokemusasiantuntijoille. Viisi hoitojen käyttäjää kuvailee, kuinka hoidot ovat auttaneet liikenneonnettomuudesta ja syöpähoidoista johtuneiden kipujen, väsymysoireyhtymän, allergian ja masennuksen lievittämisessä.

Pauliina Aarva on terveystutkija, kouluttaja ja tietokirjoittaja. Hän on yhteiskuntatieteiden tohtori ja Tampereen yliopiston dosentti (terveyden edistäminen), joka on johtanut useita terveysalan tutkimus- ja kehittämishankkeita Suomessa ja ulkomailla.

 Kommentoi kirjaa:  Muita sarjan kirjoja  

The Book

Harjoituksia Läsnäolon voimasta

Puhdas keho

Masennus

Uni tuntee sinut

Äitipeli

Hajalla

Rakkauden periaate

Ajan päättyminen

Armoon lankeaminen

Havahtumisen kirja

Jaksaa, jaksaa!