Viisas elämä

Kirjat Viisas Elämä -sarja Ajan päättyminen

LukunäyteKirja arvioitu 10 kertaa, keskiarvosana 5.0


Anna arvosana kirjalle

Krishnamurti & David Bohm

  Ajan päättyminen  

kun filosofia kohtaa fysiikan

Kirjailija: Krishnamurti & David Bohm
Alkuteos: The Ending of Time
Suomentaja: Heikki Peltola
ISBN: 9789522604132
Sidosasu: nid, 389 s.
Hinta: 26.00 €
Ilm: 09/2015
Kirjastoluokka: 17.3
Sarja: Viisas Elämä
Varastossa

Ajan päättyminen sisältää 17 kiehtovaa keskustelua kahden erilaisista maailmoista tulevan viisaan miehen välillä. Filosofi Jiddu Krishnamurtin ja fyysikko David Bohmin vuoropuheluissa ovat aiheena ihmismielen suuret ja syvät kysymykset: todellisuus ja totuus, ajattelun rajat ja aika, aivojen ja mielen suhde, yksilö ja yhteiskunta, ristiriitojen ratkaisu, ihmiskunnan tulevaisuus, meditaatio, suora näkeminen, rakkaus, kosminen järjestys ja pyhyys.

Kirja antaa uuden merkityksen monille kuluneille käsitteille ja lupaa tuoda valoa mielen pimeyteen. Se tempaisee lukijan mukaan tutkimusmatkalle mieleen ja sen tuolle puolen, olemassaolon perustaan. Vuonna 1980 viiden kuukauden aikana käydyt syvälliset keskustelut kattavat elämisen koko kirjon. Nämä teemat ovat edelleen ajankohtaisia, sillä maailman synkkä tila edellyttää pikaista ja syvää muutosta ongelmien syyssä.

Jiddu Krishnamurti on elämäntaidon opettaja, joka on kirjojensa kautta tullut tutuksi monille. Hänen kokonaisvaltainen näkemyksensä elämästä ja ihmisestä perustuu omakohtaiseen oivallukseen ja syvään ymmärrykseen, joka fyysisesti vaikuttaa aivojen toimintaan.

David Bohm on teoreettisen fysiikan professori, jonka teesit maailmankaikkeuden ja mielen suhteesta mullistavat ymmärryksemme molemmista. Ajan päättyminen on autenttinen dokumentti keskusteluista, joissa sukellettiin syvemmälle kuin ehkä koskaan aiemmin. Nyt julkaistava painos on uudistettu ja täydennetty laitos 1986 julkaistusta teoksesta. Kirjan liitteenä julkaistaan ensimmäistä kertaa suomeksi kaksi keskustelua vuodelta 1983, joissa pohditaan ihmiskunnan tulevaisuutta.Kommentoi kirjaa:  Kirjailijan muut teokset  

  Tutustu myös  

Peltola, Heikki

Mielen tuolle puolen