Viisas elämä


Kirja arvioitu 35 kertaa, keskiarvosana 4.5


Anna arvosana kirjalle

Aku Kopakkala

  Masennus  

suuri serotoniinihuijaus

Kirjailija: Aku Kopakkala
ISBN: 9789522603449
Sidosasu: nid, 247 s.
Hinta: 23.00 €
Ilm: 05/2015
Kirjastoluokka: 17.3, 59.563
Sarja: Viisas Elämä
Varastossa

Puoli miljoonaa suomalaista syö mielialalääkkeitä. Silti masennus ei parane vaan kroonistuu, ja on yleisin diagnoosi ennenaikaisen eläköitymisen taustalla.

Kuinka masennuksesta tuli kansantauti? Onko lääkehoito varmasti paras vaihtoehto yksilön tai yhteiskunnan kannalta? Tässä kirjassa esitellään monia tehokkaaksi todettuja hoitomenetelmiä. Siinä myös tutkitaan kriittisesti vallitsevaa hoitokäytäntöä, jonka keskiössä ovat serotoniinitasapainoon vaikuttavat lääkkeet - sekä sen taustalla olevaa lääketeollisuuden tutkimusta.

Masennus - suuri serotoniinihuijaus tarjoaa vaihtoehtoja kaikille, joita mielen pulmat askarruttavat - sekä masentuneille, heidän läheisilleen että hoitaville tahoille. Teos eroaa radikaalisti aiemmista suomalaisista alan julkaisuista, sillä se rakentuu alkuperäistutkimuksille ja on lähdekriittinen. Se pyrkii osaltaan myös muuttamaan suomalaisia käytäntöjä.

Psykologi Aku Kopakkala työskenteli terveydenhuoltoyritys Mehiläisessä 10 vuotta työpsykologian ja psykoterapian palveluiden johtajana sekä sen jälkeen neljä vuotta kuntoutusjohtajana. Mehiläinen päätti irtisanoa Kopakkalan kesäkuussa 2014 sen jälkeen, kun tämä oli YLE TV1:n MOT-ohjelmassa viitannut tutkimustuloksiin, joiden mukaan SSRI-lääkkeet eivät sovellu pitkäaikaiskäyttöön ja saattavat olla syynä masennuksen kroonistumiseen.

 

 Kommentoi kirjaa:  Tutustu myös  

Davies, James

Hajalla

Williams, Mark & Teasdale, John & Segal, Zindel & Kabat-Zinn, Jon

Mielekkäästi irti masennuksesta (kirja + cd)