Viisas elämä

Kirjat Kaunokirjallisuus Keltainen kuningas
Anna arvosana kirjalle

Robert W. Chambers

  Keltainen kuningas  

Kirjailija: Robert W. Chambers
Alkuteos: The King in Yellow
Suomentaja: Jussi Korhonen
ISBN: 9789522603029
Sidosasu: nid, 312 s.
Hinta: 28.00 €
Ilm: 11/2014
Kirjastoluokka: 84.2
Varastossa

Keltainen kuningas on selkäpiitä värisyttävä, yliluonnollisen kauhukirjallisuuden klassikoihin kuuluva novellikokoelma, jonka keskiössä on samanniminen kuvitteellinen näytelmä. Näytelmä syöksee lukijansa mielipuolisuuteen ja epätoivoon, mutta saattaa sisältää avaimen taiteellisen luomisen mysteriin. Tarinoiden päähenkilöt harhailevat New Yorkissa ja Pariisissa mielessään näkyjä riepujen peittämästä Keltaisesta Kuninkaasta, mahtavasta Hasturista ja myyttisestä Carcosan kaupungista, jonka taivaan mustat tähdet peittävät. Novelleissa liikutaan piiritetyssä Pariisissa, Bretagnen nummilla ja Latinalaiskorttelin boheemeissa taiteilijapiireissä.

Teos nousi keväällä 2014 Yhdysvalloissa myyntitilastojen kärkeen Matthew McConaugheyn ja Woody Harrelsonin tähdittämän True Detective -televisiosarjan ansiosta, jossa Keltaisella Kuninkaalla on tärkeä sivurooli.

ROBERT W. CHAMBERS (1865-1933) oli kuvittaja ja kirjailija. Hänen kuuluisimmalla teoksellaan Keltainen kuningas (1895) oli suuri vaikutus muiden muassa H. P. Lovecraftiin. Chambers kirjoitti myös historiallisia romaaneja, romanttisia kertomuksia sekä sota- ja seikkailukirjoja.Kommentoi kirjaa:  Muita sarjan kirjoja  

Unohda minut tänä yönä, Chengdu

Ensimmäinen kesäni Sierravuorilla

Maze Runner II - Poltettu maa

Kolme porttia

Maze Runner III – Tappava lääke

Paniikki-Johnny ja Uniraamattu

Neljä valkoista koiraa Santiagon tiellä

Yösirkus

Aasin kanssa matkalla Sevennien vuorimaalla

Muuttuvainen

Elämän mittainen lukupiiri

Narri, Piispa ja Lintu