Viisas elämä

Kirjat Kaunokirjallisuus Kotona kosmoksessaKirja arvioitu 8 kertaa, keskiarvosana 4.4


Anna arvosana kirjalle

JP Jakonen

  Kotona kosmoksessa  

Kirjailija: JP Jakonen
ISBN: 9789522601117
Sidosasu: sid, 180 s.
Hinta: 26.00 €
Ilm: 04/2013
Kirjastoluokka: 84.2
Varastossa

Kun samalla viikolla kusee housuunsa taksissa, rakastuu tietoisuusseminaarissa ja oivaltaa elämänsä tarkoituksen linja-autoaseman kahvilassa, on kesästä tulossa tavallista mielenkiintoisempi.
 
Kapakoiden ja luentojen välillä ajelehtiva nuorimies uskoo löytäneensä elämän tarkoituksen tieteestä. Maailmankuvan rajat tulevat kuitenkin vastaan, kun yhtenäisteorian opiskelijat Malto, Fanny ja Robert nappaavat päähenkilön mukaan ihmisen ja jumalan olemusta luotaaviin elämänfilosofisiin keskusteluihin. Milton Heikkisen salongissa maailmankaikkeudesta tulee jälleen kerran kosmos - merkityksellinen, avara ja loputtoman syvä kokonaisuus, jonka omaksuminen ei nuorelle kyynikolle ole helppoa…

Kotona kosmoksessa on helposti lähestyttävä tarina usein vaikeina pidetyistä aiheista. Se on merkityksellisen maailmankaikkeuden puolustuspuhe aikana, jolloin olemme lakanneet elämästä moniulotteisessa kosmoksessa ja tulleet osaksi latteaa maailmankaikkeutta.

JP Jakonen on työskennellyt äidinkielen opettajana, suomentajana ja konsulttina. Basam Books on aiemmin julkaissut Jakosen yhdessä Keijo Halisen kanssa kirjoittaman teoksen Kukoistavan johtamisen käsikirja (2011). Kotona kosmoksessa on hänen esikoisromaaninsa.

www.jpjakonen.fi

 Kommentoi kirjaa:  Muita sarjan kirjoja  

Läpi yön

Mies joka istutti puita

Pyöreä talo

Akhilleen laulu

Sunnuntaivuosi puutarhassa

Vieraassa huoneessa

Ihminen ilmestyy holoseeniin

Kulta-aika

Narri, Piispa ja Lintu

Kaupungissa vihertää

Taju kankaalla

Rakkaustarina