Viisas elämä


Kirja arvioitu 2 kertaa, keskiarvosana 5.0


Anna arvosana kirjalle

Amy Liptrot

  Reunalla  

Kirjailija: Amy Liptrot
Alkuteos: The Outrun
Suomentaja: Heidi Nieminen
ISBN: 9789522605399
Sidosasu: sid, 300 s.
Hinta: 28.00 €
Ilm: 10/2016
Kirjastoluokka: 84.2
Uutuus

Säälimätön ja runollinen kertomus riippuvuudesta, toipumisesta ja linnuista.

Kolmikymppinen Amy palaa yli kymmenen Lontoossa vietetyn vuoden jälkeen takaisin lapsuutensa maisemiin, karunkauniille saarelle Pohjois-Skotlantiin. Hän palaa, koska haluaa jättää taakseen alkoholismiin luisuneen elämän Lontoossa. Hän tietää, ettei hänellä ei ole muuta mahdollisuutta, jos hän haluaa päästä jaloilleen.

Amy pakeni teini-ikäisenä Orkneyn tylsää elämää Lontoon sykkeeseen. Elämä lammastilalla vaihtui jatkuviin bileisiin ja villiin menoon. Lopulta alkoholi valtasi Amyn koko elämän, ja hän menetti työnsä, asuntonsa ja poikaystävänsä. Nyt hän palaa takaisin Skotlantiin isänsä luo ja yrittää saada elämänsä järjestykseen. 

Kuvauksiin varhaisista aamu-uinneista hyisessä valtameressä ja saaren luonnosta lomittuvat kuvaukset Lontoon yöelämästä, villistä ja viinanhuuruisesta elämästä.

Reunalla on kirja siitä, minkälaista on, kun sekä hiljainen, yksitoikkoinen elämä luonnon läheisyydessä että meluisa ja houkutuksia täynnä oleva kaupunkielämä vetävät puoleensa.

”Liptrotin kyky yhdistää sisäinen ja ulkoinen maailma tekee hänestä kiehtovan kirjailijan. Nautin kirjasta suunnattomasti.” – Will Self, The Guardian

Amy Liptrot kirjoittaa lehtiin ja blogeihin. Hän on työskennellyt myös taiteilijan mallina sekä äyriäistehtaassa. Reunalla on hänen esikoisteoksensa.Kommentoi kirjaa:  Muita sarjan kirjoja  

Vuodet villiintyvät takanani

Maze Runner III – Tappava lääke

Saapuva yö

Oi miehen kaunis perse!

Maze Runner - Labyrintti

Ensimmäinen kesäni Sierravuorilla

Rakkaustarina

Mies joka istutti puita

Gitanjali

Kolme porttia

Pyöreä talo

Hopeinen hämähäkki